06 септември 2009
Пълнозърнести грахамови рогчета
Продукти:
2бр. яйца
1к.ч. сметана
1к.ч. кисело мляко
1/2п. меко краве масло/от 125гр./
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3 1/2ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.ч. пълнозърнесто брашно "Грахам"
1 1/2ч.л. суха мая
сирене или кашкавал
Приготвяне:
Разбиваме яйцата с бъркалка и отделяме две лъжици.Останалите яйца изсипваме в машината.Прибавяме краве масло на кубчета,сметана,кисело мляко,захар и сол.
Смесваме двата вида брашно и добавяме в машината.Поръсваме със суха мая.Пускаме на програма месене и втасване.
След като свърши програмата,изваждаме и разделяме на десет топки.Всяка топка оформяме във вид на елипса.Поръсваме със сирене и загръщаме.Нареждаме рогчетата в тава покрита с хартия за печене.
Разбъркваме отделената част от яйцата с 3-4капки растителна мазнина и намазваме рогчетата.Оставяме да втасат 15-20мин.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тестото може да се използва и за направата на питки.
Ако нямате машина за хляб,заменете киселото мляко с прясно и използвайте този начин на замесване.
Абонамент за:
Публикации (Atom)