21 октомври 2009
Пилешко филе в млечно-горчичен сос
Продукти:
3бр. пилешки филета/около 400гр./
1глава лук нарязан на ситно
1ч.ч. пилешки бульон
1кофичка кисело мляко
3с.л. горчица
1бр. настърган морков
растителна мазнина
магданоз
сол
1/2п. кус-кус
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме пилешкото филе на хапки.Разбъркваме горчицата с две супени лъжици растителна мазнина и кисело мляко.
Запържваме нарязания лук и настърганите моркови около десетина минути.Слагаме пилешките хапки и запържваме до побеляване.Изсипваме млечно-горчичния и объркваме добре.Оставяме да ври около 5-10мин.,за да си поеме от соса.Прибавяме пилешкия бульон и оставяме да ври до готовност.Накрая поръсваме много ситно нарязан магданоз.
Приготвяме кус-куса според описанието на опаковката.Слагаме една част от него в чинията/като канапе/и оформяме.Върху него нареждаме няколко парченца от пилешкото и заливаме със сос.
Ако не обичате кус-кус,може да поднесете ястието с тялиатели,спагети,фусили или с картофи.
Абонамент за:
Публикации (Atom)