10 април 2016

Щрудел с ябълки и ванилов крем

Продукти:

7бр. кори за баница
3ч.ч. нарязани на малки кубчета ябълки 
1п. пудинг ванилия
400мл прясно мляко
1ч.ч. заквасена сметана
1/2ч.ч. захар
1/2ч.ч. мусковадо
2/3ч.ч.начупени орехи
1/2ч.ч. нарязани фурми или стафиди
1к.л. канела
1п. ванилия
1ч.л.захаросани портокалови корички
краве масло за намазване

Приготвяне:

Сваряваме 350мл прясно мляко с 1/2ч.ч.захар.Разбъркваме 1п. пудинг крем ванилия с 50мл прясно мляко и добавяме при непрекъснато бъркане към горещото мляко до получаването на крема.Прехвърляме в купа и покриваме със свежо домакинско фолио.Оставяме да се охлади като периодично разбъркваме.Смесваме с 1ч.ч. заквасена сметана и разбъркваме добре.
Намазваме формата за печене с краве масло.
Смесваме ябълките с  2/3ч.ч.начупени орехи,1/2ч.ч. мусковадо,1ч.л.захаросани портокалови корички,1к.л. канела,1п. ванилия и 1/2ч.ч. нарязани фурми или стафиди.Объркваме добре.Разделяме на седем купчинки/за да е разпределена плънката поравно/.
Сгъваме една кора на две и поръсваме с разтопено краве масло.В началото откъм широката част разпределяме 1/7 от крема .Поръсваме с 1/7 от плънката и завиваме в кръг.Нареждаме в тава като започваме от средата и завиваме на руло.По същия начин приготвяме и другите кори.Намазваме отгоре с разтопено краве масло и печем в загрята фурна до златист цвят.
При желание поръсваме с пудра захар.

1ч.ч.=250мл
Тава с диаметър 28см.

Идеята за пълнежа и крема от тук




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB