09 октомври 2009
Шоколадов сладкиш с круши
Продукти:
1бр. яйце и 1бр. жълтък
3/4ч.ч. захар
150мл. прясно мляко
80мл. разтопено краве масло или растителна мазнина
1к.ч. какао на прах
1 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
2-3бр. круши нарязани по дължина
за белтъчната глазура:
3бр. яйчни белтъци
3/4ч.ч. пудра захар
3-4 кристалчета лимонтозу
какао за поръсване
Приготвяне:
Разбиваме яйцето и жълтъка със захар до побеляване.Прибавяме разтопено краве масло и прясно мляко при непрекъснато бъркане.Объркваме брашното с какао,ванилия и бакпулвер.Прибавяме при яйчната смес и продължаваме да бъркаме леко доката стане еднородна смес.
Изсипваме в тавичка върху хартия за печене.Нареждаме крушите ветрилообразно.
Печем в загрята фурна.Проверяваме с дървено шишче за готовност,то трябва да е сухо.
Разбиваме белтъците със пудра захар върху съд с топла вода,докато станат на сняг.Накрая прибавяме кристалчета лимонтозу.
Изсипваме върху готовия сладкиш и печем на слаба фурна 100-110градуса докато се втвърдят.Накрая поръсваме с какао.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Формата е с диаметър 26см.
Абонамент за:
Публикации (Atom)