09 октомври 2009

Шоколадов сладкиш с круши





Продукти:

1бр. яйце и 1бр. жълтък
3/4ч.ч. захар
150мл. прясно мляко
80мл. разтопено краве масло или растителна мазнина
1к.ч. какао на прах
1 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия

2-3бр. круши нарязани по дължина

за белтъчната глазура:

3бр. яйчни белтъци
3/4ч.ч. пудра захар
3-4 кристалчета лимонтозу
какао за поръсване

Приготвяне:

Разбиваме яйцето и жълтъка със захар до побеляване.Прибавяме разтопено краве масло и прясно мляко при непрекъснато бъркане.Объркваме брашното с какао,ванилия и бакпулвер.Прибавяме при яйчната смес и продължаваме да бъркаме леко доката стане еднородна смес.
Изсипваме в тавичка върху хартия за печене.Нареждаме крушите ветрилообразно.
Печем в загрята фурна.Проверяваме с дървено шишче за готовност,то трябва да е сухо.
Разбиваме белтъците със пудра захар върху съд с топла вода,докато станат на сняг.Накрая прибавяме кристалчета лимонтозу.
Изсипваме върху готовия сладкиш и печем на слаба фурна 100-110градуса докато се втвърдят.Накрая поръсваме с какао.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Формата е с диаметър 26см.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB