02 юли 2011

Патладжан с печен пипер и сирене на фурна


Продукти:

2бр. патладжан
1връзка зелен лук нарязан на ситно
10бр. печени червени чушки
1консерва нарязани белени домати/400гр./
1ч.ч. натрошено сирене
4-5скл. обелен чесън
чер пипер
1к.л. сол
1/2к.ч. захар
растителна мазнина
магданоз за поръсване

Приготвяне:

Измиваме и нарязваме патладжаните на кръгчета с дебелина 7-8мм.Оставяме 1час в подсолена вода.Отцеждаме.Изпържваме леко патладжаните.
Запържваме нарязания пресен лук .Прибавяме 4-5скл. обелен чесън и след минута заливаме с 1консерва нарязани белени домати/400гр./.Покриваме с капак и оставяме около 10-15мин. на котлона.Поръсваме със сол,чер пипер и захар.
В тавичка нареждаме изпечения патладжан и нарязаните печени чушки,като ги редуваме.Поръсваме с натрошено сирене.Заливаме с доматения сос.Печем в загрята фурна.Поднасяме ястието поръсено с магданоз.

Сладкиш с кайсии и червени боровинки


Продукти:

2бр. яйца/100мл/
120мл прясно мляко
40мл растителна мазнина
1к.ч. захар
1 3/4брашно
1/2к.л. ванилия
1/2к.л. канела
щипка индийско орехче

5бр. кайсии нарязани на четвъртинки
1/2к.ч.сушени червени боровинки.
3с.л.. фини овесени ядки
3с.л.начупени орехи
3с.л. захар
1/2к.л. канела

Приготвяне:

Разбиваме 2бр. яйца с 1к.ч. захар до побеляване.Прибавяме 40мл растителна мазнина,120мл прясно мляко и разбъркваме .Смесваме 1 3/4брашно,1/2к.л. ванилия,1/2к.л. канела и
щипка индийско орехче.Прибавяме към течните съставки.Разбъркваме до получаването на хомогенна смес.Изсипваме в малка кексова форма/или малка тавичка 20см диаметър/ върху хартия за печене.Нареждаме кайсиите.Между тях слагаме сушени червени боровинки.
Смесваме 3с.л.. фини овесени ядки,3с.л.начупени орехи,3с.л. захар и1/2к.л. канела.Поръсваме кайсиите.
Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB