30 януари 2016

Маслен пай с конфитюр дюли

Продукти:

за масления блат:

1бр. яйце
1п. краве масло
 3с.л. захар
 1ч.л. кисело мляко
1с.л. вода
1 1/2ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1 ванилия

3бр бисквити
1б. конфитюр от дюли
1/3ч.ч. орехи

Приготвяне:

Объркваме брашното с 1ч.л. бакпулвер.Разбъркваме яйцето.Слагаме в блендер всички продукти и пускаме докато се обединят.Върху набрашнен плот изсипваме сместа,поръсваме с брашно и оформяме на топка.Отделяме една част от тестото/колкото много малка ябълка.Завиваме със свежо фолио и прибираме в хладилна камера за 20-30мин.
Изваждаме голямата топка тесто и разточваме.С помощта на точилка прехвърляме в подмазана с краве масло тавичка с размери 20-22см.Притискаме тестото към тавичката и оформяме 'борд'.При необходимост изрязваме излишното и го разстиламе на дъното.Поръсваме с 3бр натрошени на дребно бисквити.Изсипваме конфитюра и разстиламе.
Изваждаме от хладилната камера останалото тесто и настъргваме.Смесваме с натрошените орехи и поръсваме конфитюра.
Печем в загрята фурна до порозовяване.

1ч.ч.=250мл.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB