Продукти:
за масления блат:
1бр. яйце
1п. краве масло
3с.л. захар
1ч.л. кисело мляко
1с.л. вода
1 1/2ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1 ванилия
3бр бисквити
1б. конфитюр от дюли
1/3ч.ч. орехи
Приготвяне:
Объркваме
брашното с 1ч.л. бакпулвер.Разбъркваме яйцето.Слагаме в блендер всички
продукти и пускаме докато се обединят.Върху набрашнен плот изсипваме
сместа,поръсваме с брашно и оформяме на топка.Отделяме една част от
тестото/колкото много малка ябълка.Завиваме със свежо фолио и прибираме в
хладилна камера за 20-30мин.
Изваждаме голямата топка тесто и
разточваме.С помощта на точилка прехвърляме в подмазана с краве масло
тавичка с размери 20-22см.Притискаме тестото към тавичката и оформяме
'борд'.При необходимост изрязваме излишното и го разстиламе на
дъното.Поръсваме с 3бр натрошени на дребно бисквити.Изсипваме конфитюра и
разстиламе.
Изваждаме от хладилната камера останалото тесто и настъргваме.Смесваме с натрошените орехи и поръсваме конфитюра.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
1ч.ч.=250мл.
30 януари 2016
Абонамент за:
Публикации (Atom)