Продукти:
2бр. яйца
1п. краве масло
180гр. топено сирене
100мл айран
3 1/2ч.ч. брашно
сол
1п. бакпулвер
жълтък за намазване
сусам за поръсване
Приготвяне:
Слагаме в блендер 1п. краве масло и 1ч.ч. брашно.Пускаме на "пулс" няколко пъти докато се получат "трохи".Прибавяме 180гр. топено сирене и 2бр. яйца.Пускаме блендера докато се получи хомогенна смес.Изсипваме в купа и прибавяме 100мл айран.Разбъркваме добре.Смесваме 2 1/2ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер и сол.Замесваме меко нелепнещо тесто.Покриваме със свежо фолио.Прибираме в хладилник за около 30мин.
Разделяме тестото на три.Едната част
разточваме/през това време другото тесто се съхранява в хладилник/ във форма на правоъгълник с дебелина 5мм.и изрязваме кръгчета.Намазваме със жълтък кръгчетата.Поръсваме със сусам.
Печем в загрята фурна.
По същия начин приготвяме и другата половина от тестото.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
31 май 2010
Абонамент за:
Публикации (Atom)