Продукти:
2бр. яйца
1/2ч.ч.намачкан банан
50гр. меко масло
1/4ч.ч. мусковадо
1/4ч.ч. мед
1/2ч.ч. кисело мляко
1 1/2ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1бр. ванилия
1/3ч.ч. натрошен шоколад
шоколадови капки за поръсване
Приготвяне:
Разбъркваме добре 50гр меко краве масло с 1/4ч.ч. мед и 1/4ч.ч. мусковадо.Прибавяме 2бр разбити яйца и 1/2ч.ч. кисело мляко..Объркваме добре.
Смесваме 1 1/2ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер и 1бр. ванилия.
Прибавяме течните съставки към сухите и объркваме добре.Поръсваме с 1/3ч.ч. натрошен шоколад и леко объркваме сместа.Разпределяме във форми за мъфини.
Върху всяка мъфина слагаме по няколко парченца шоколад или "шоколадови капки"
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в средата остане суха.
1ч.ч.=250мл.
15 януари 2016
Бухти с извара
Продукти:
2бр. яйце
1/4ч.ч. кисело мляко 1ч.ч.брашно
3/4с.л.бакпулвер
2с.л. олио
1/3ч.ч.извара
сол
Приготвяне:
В купа слагаме 1 ч.ч. бяло брашно,3/4с.л. бакпулвер и сол.Правим кладенче.Смесваме 2бр. яйце,1/4ч.ч. кисело мляко и 1с.л. олио.Изсипваме в кладенчето и объркваме добре.Добавяме изварата и объркваме.Оставяме да престoи около 10мин.
С помощта на малка лъжичка/за кафе/ вземаме от сместа и пускаме в загрята мазнина на степен 3-4 от 6..След зачервяване обръщаме и от другата страна да се изпържат.
Слагаме върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Ако е необходимо след изпържването на половината от сместа доливаме още малко мазнина.
1ч.ч.=250мл
Пържа в малка тенджерка.Мазнината в нея трябва да е около 2см.
Мазнината не трябва да е много гореща за да е останат вътре сурови,ако пък не е достатъчно загряла ще поемат повече мазнина.Пробва се в началото 2-3броя и според резултата се регулира степента на загряване.
2бр. яйце
1/4ч.ч. кисело мляко 1ч.ч.брашно
3/4с.л.бакпулвер
2с.л. олио
1/3ч.ч.извара
сол
Приготвяне:
В купа слагаме 1 ч.ч. бяло брашно,3/4с.л. бакпулвер и сол.Правим кладенче.Смесваме 2бр. яйце,1/4ч.ч. кисело мляко и 1с.л. олио.Изсипваме в кладенчето и объркваме добре.Добавяме изварата и объркваме.Оставяме да престoи около 10мин.
С помощта на малка лъжичка/за кафе/ вземаме от сместа и пускаме в загрята мазнина на степен 3-4 от 6..След зачервяване обръщаме и от другата страна да се изпържат.
Слагаме върху кухненска хартия да се отцеди мазнината.
Ако е необходимо след изпържването на половината от сместа доливаме още малко мазнина.
1ч.ч.=250мл
Пържа в малка тенджерка.Мазнината в нея трябва да е около 2см.
Мазнината не трябва да е много гореща за да е останат вътре сурови,ако пък не е достатъчно загряла ще поемат повече мазнина.Пробва се в началото 2-3броя и според резултата се регулира степента на загряване.
Абонамент за:
Публикации (Atom)