26 юни 2009
Пилешко филе с тиквички на фурна
Продукти:
500гр. пилешко филе нарязано на жулиени
1 1/2кг. тиквички нарязани на колелца/2-3мм/
2бр. големи домати нарязани на шайби
1 ч.ч. пресен лук
1ч.ч. нарязан магданоз
3скл. чесън нарязан на дребно или счукан
100мл. растителна мазнина
1к.л. сол
чер пипер
Приготвяне:
Слагаме в голяма купа нарязаните тиквички.
Добавяме половината от пресния лук и магданоза,чесъна,солта и растителната мазнина.Объркваме много добре и изсипваме в голяма тава.Печем в гореща фурна до полуомекване на тиквичките.Когато тиквичките са готови прехвърляме в средна по големина тавичка.През това време запържваме останалия пресен лук и пилешкото филе до леко побеляване на месото.Прехвърляме месото при полуомекналите тиквички.Поръсваме с чер пипер.Нареждаме доматите и заливаме с гореща вода или пилешки бульон.Бульона не трябва да покрива доматите.Печем в гореща фурна.Ястието трябва да остане на мазнина.Когато се опече отново поръсваме с нарязан магданоз.
Пълнени пиперки с мляно месо
600-700гр. мляно месо
1ч.ч. пресен лук/нарязан/
1ч.ч. нарязани на кубчета домати
1ч.ч. моркови нарязани на кубчета
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.л. червен пипер
1ч.ч. ориз
1к.ч. растителна мазнина
1ч.ч. вода
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме пипера и отрязваме дръжките.Почистваме ги от семките иизмиваме и от вътрешната страна.
Запържваме лука и ориза докато стане прозрачен.Добавяме една лъжичка червен пипер и объркваме добре.Оттегляме сместа от котлона.
В купа слагаме мляно месо,ориз,моркови,домати,нарязанмагданоз,черен пипер,растителна мазнина,вода и сол.Омесваме каймата, така че да минава през пръстите ни.
Пълним пипера,покриваме с капачета от домати.Нареждаме в тавичка,наливаме гореща вода до половината на пълнения пипер и печем до готовност.
Рецептата е за 16-17бр. средно голям пипер за пълнене
Абонамент за:
Публикации (Atom)