12 март 2010
Картофено суфле
Продукти:
600-700гр картофи
2бр. яйца
150мл прясно мляко
1/3п.краве масло/от 125гр.
1к.ч. настъргано сирене
1к.ч. настърган кашкавал
3/4ч.ч. настърган лук
3с.л. брашно
1ч.л. бакпулвер
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме и сваряваме картофите.Обелваме и настъргваме на ситно ренде.Прибавяме 3/4ч.ч. настърган лук,2бр. разбити жълтъци,150мл прясно мляко и 3с.л. брашно объркани с 1ч.л. бакпулвер.Объркваме добре.Поръсваме с 1к.ч. настъргано сирене и 1к.ч. настърган кашкавал.Отново объркваме.Разбиваме белтъците и прибавяме към картофите като внимателно объркваме.Прехвърляме в предварително намазана тавичка или купички.Отгоре слагаме парченца краве масло.Печем в зарята фурна до порозовяване без да отваряме фурната.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)