Продукти:
600 гр. жълт боб
5 яйца
4 с.л. зехтин
2ч.ч.домати нарязани на ситно
1ч.ч. нарязан пресен лук
4-5 скилидки чесън
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.л. сол
Прготвяне:
Измиваме жълтия боб,изрязваме крайчетата и го попарваме/за около 5-6мин. след като заври водата/ във вряла подсолена вода.Нарязваме го на парчета.
Задушаваме пресния лук,доматите и нарязания жълт боб, докато остане на мазнина.Изсипваме го във тавичка.
Разбъркваме яйцата,магданоза,пресования чесън и солта.Заливаме жълтия боб и подравняваме.Нареждаме резени домати и печем в силно загрята фурна до порозовяване.
Може да се консумира топъл и студен.
1к.ч.=12омл
1ч.ч.=250мл
Предложението за тази рецепта е
тук.