05 юли 2009
Шоколадови бисквити с овесени ядки
и тук
Продукти:
1ч.ч. прясно мляко
1ч.ч. захар
1п. краве масло
100гр. какао
50гр. натурален шоколад или кувертюр
2ч.ч. финни овесени ядки
2ч.ч. брашно
1к.ч. стафиди
1ч.л. ванилия
1п. бакпулвер
Приготвяне:
Прясното мляко,маслото,какаото и захарта се слагат в подходящ съд.Объркваме добре и загряваме на котлона докато захарта се разтопи.Накрая прибавяме начупения шоколад и бъркаме за да получим хомогенна смес.Изсипваме финните овесени ядки и стафидите.Със лъжица разбъркваме добре сместа и изчакваме да поизстине.Накрая слагаме брашното разбъркано с бакпулвера.Омесваме тестото.
Откъсваме парченце колкото орех,правим го на топче и накрая леко притискаме.Нареждаме в тава,върху хартия за печене.Печем в силно загрята фурна около 15мин.
1к.ч.=120мл
1ч.ч.=200мл.
Жълт боб с яйца на фурна
Продукти:
600 гр. жълт боб
5 яйца
4 с.л. зехтин
2ч.ч.домати нарязани на ситно
1ч.ч. нарязан пресен лук
4-5 скилидки чесън
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.л. сол
Прготвяне:
Измиваме жълтия боб,изрязваме крайчетата и го попарваме/за около 5-6мин. след като заври водата/ във вряла подсолена вода.Нарязваме го на парчета.
Задушаваме пресния лук,доматите и нарязания жълт боб, докато остане на мазнина.Изсипваме го във тавичка.
Разбъркваме яйцата,магданоза,пресования чесън и солта.Заливаме жълтия боб и подравняваме.Нареждаме резени домати и печем в силно загрята фурна до порозовяване.
Може да се консумира топъл и студен.
1к.ч.=12омл
1ч.ч.=250мл
Предложението за тази рецепта е тук.
Абонамент за:
Публикации (Atom)