25 октомври 2009

Katmer Poğaça / Турски многослойни кифлички със спанак



Рецептата е от блога на Мими


Продукти:

1 ч.ч.хладко прясно мляко
3/4ч.ч растителна мазнина
1 яйце
1 супена лъжица суха мая
2 с.л.сол
2 с.л.захар
2 1/3ч.ч.бяло
1 1/2ч.ч.грахам


75 г масло (на стайна температура)

1бр. яйце
100 г. сирене
200гр. спанак/измиваме нарязваме и попарваме/

Приготвяне:

Сотираме спанака и оставяме да се отцеди.
В малко хладко мляко слагаме суха мая,щипка сол,захар и изчакваме да бухне.Разбиваме яйцето и отделяме една супена лъжица за намазване.Замесваме меко тесто.Не се чака да втаса.Разделяме на осем части.Всяка част разточваме на лист с диаметър около 25см.Слагаме един върху друг,като намазваме обилно всеки лист с краве масло.Разточваме с точилка на лист с диаметър около 50-55см.Разрязваме на 12части.Объркваме изстиналия спанак със сирене и яйце.Слагаме от плънката,загръщаме отстрани и завиваме.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Намазваме с разбития с няколко капки растителна мазнина жълтък.Печем в загрята фурна.След като се изпекат кифличките намазваме с краве масло.

1ч.ч.=200мл

4 коментара:

birdutmasali каза...

katmer poğoça ülkemizde ne çok sevilir bir bilseniz :))
sevgiler..
happy weekends.

Dimitrana S. каза...

Eх, че си бърза, Нанита!

Чудесни си ги направила, браво!

Поздрав и :-)

Nanita каза...

Стори ми се интересна технологията за приготвяне на многослойно тесто и реших да я пробвам.Бързо стават.
Успешна седмица Дими!

Ala Oancea каза...

Направих някои сладки бисквитки със същия аспект:) Много добър!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB