Идеята от тук
Продукти:
2бр. пилешко филе
1ч.л. настърган джинджифил
1скл. нарязан чесън
1/2ч.ч. белени фъстъци
4с.л. растителна мазнина
2с.л. соев сос
1/2ч.л. къри
2ч.ч. пилешки бульон
магданоз
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме пилешките филета,ако са много дебели разрязваме напречно на две.
В дълбок съд слагаме 1/2ч.ч. белени фъстъци,
1ч.л. настърган джинджифил,1скл. нарязан чесън,4с.л. растителна мазнина, 2с.л. соев сос,1/2ч.л. къри ,чер пипер и сол.
Пускаме пасатора за 1- 2мин.Заливаме със сместа пилешките филета и оставяме за около 1час в хладилник.
След това нареждаме в малка тава и доливаме 2ч.ч.пилешки бульон.Печем в загрята фурна като периодично поливаме месото със соса докато стане ястието готово.
Изваждаме пилешкото месо и доливаме още половин чаша пилешки или зеленчуков бульон.Оставяме да заври.Посоляваме и поръсваме с чер пипер.
С този сос заливаме пилешкото и ориза при сервиране и поръсваме с накъсан магданоз.
Сервираме с ориз или подходяща салата.
09 юли 2016
Абонамент за:
Публикации (Atom)