10 юли 2016

Добруджанки с кашкавал

Продукти:

2бр. яйца
1/4ч.ч.разтопено краве масло
3/4ч.ч.кисело мляко
3/4ч.ч.настърган кашкавал
1/2ч.ч.натрошено сирене
2ч.ч.брашно
1ч.л.хлебна сода
сол

краве масло
сусам за поръсване

Приготвяне:

Разбиваме 2бр. яйца с 1/4ч.ч. разтопено краве масло.Объркваме 3/4ч.ч. кисело мляко с 1ч.л. хлебна сода докато шупне и прибавяме към яйцата.Добавяме 3/4ч.ч. настърган кашкавал и поръсваме със сол.
В купа слагаме 2ч.ч. брашно и правим кладенче в него.Изсипваме течната смес и замесваме меко лепнещо тесто.При необходимост добавяме още 1-2с.л.
Накрая добавяме натрошеното сирене и омесваме отново тестото.
Застиламе хартия за печене.Оформяме с ръце топчета и нареждаме в тавата.Върху всяко топче слагаме малко парченце краве масло и поръсваме със сусам.
Печем в загрята фурна до златист цвят.

2 коментара:

Radoslava Mileva каза...

Супер! Много ми допада. В petrus.bg - доста луксозен ресторант видях, нещо, което бих искала да си направя вкъщи, но не мисля, че ще успея. Дали имаш идея как би станало> става дума за Пилешко филе DUC с трюфел, масло с панчета и билки, дюксел от диви гъби, аспержи, моркови, млечен грах и птичи сток
Ще се радвам, ако имаш някакви идеи :*

Nanita каза...

Здравейте!Благодаря Ви за посещението в блога!Ястията,които предлагам са изключително с български продукти и от българската кухня.Мисля,че няма да съм Ви полезна.Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB