04 юни 2010
Медени кексчета с банан и канела
Продукти:
1бр яйце
1к.ч. захар
50 г краве масло
150мл прясно мляко
11 /2 ч.ч. брашно
3 с.л. мед
2 ч.л. сода бикарбонат
1бр. голям банан пюриран
1к.л. канела
Приготвяне:
Смесваме 3с.л. мед с 2 ч.л. сода бикарбонат и варим на тих огън около 2-3мин.,докато придобие кехлибарен цвят.Оттегляме сместа от огъня и прибавяме 50гр. краве масло.Бъркаме докато се разтопи.Разбиваме 1бр. яйце с 1к.ч. захар и прибавяме към сместа.Добавяме 150мл прясно мляко и 1бр. пюриран голям банан.Поръсваме с 1 1/2ч.ч. брашно и 1к.л. канела .Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Разпределяме във форми за мъфини.
Печем в загрята фурна.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 20-30 мин.и тогава ги изваждаме от формите.
Ако използваме хартиени кошнички няма нужда от намазняване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Вместимост на формите 70мл.
Абонамент за:
Публикации (Atom)