05 февруари 2010
Шоколадов сладкиш с кокос без брашно/ глутен
Продукти:
2бр. яйца
1к.ч. захар
1к.ч. кисело мляко
3с.л. растителна мазнина
1ч.ч. оризово брашно
1ч.ч. кокосови стърготини
3с.л. тъмно какао
1п. бакпулвер
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Разбиваме яйцата със 1к.ч. захар.Прибавяме последователно при непрекъснато бъркане 3с.л. растителна мазнина,1к.ч. кисело мляко и 3с.л. тъмно какао.Смесваме 1ч.ч. оризово брашно с 1п. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Прибавяме към какаовата смес и объркваме.Добавяме 1ч.ч. кокосови стърготини,разбъркваме и изсипваме в тавичка върху хартия за печене.Печем в загрята фурна,докато клечка бучната в тестото излезе суха.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тавичка с диаметър 20см.
Абонамент за:
Публикации (Atom)