02 юли 2016

Пилешки дробчета с хрупкава панировка

Продукти:

300гр. пилешки дробчета

за панировката:

1/3ч.ч. бяло брашно
1/3ч.ч.царевично брашно
1/2ч.л.мащерка
1/2ч.л. стрит градински чай
щипка смлян кориандър
чер пипер
сол

1ч.ч. прясно мляко или вода

2бр. яйца

Приготвяне:

Възвираме вода или прясно мляко с няколко лъжици оцет и сол.
През това време измиваме дробчетата.
Пускаме дробчетата във врялата вода/прясно мляко/и оставяме в нея за около 5мин.Отцеждаме.
В купа смесваме подправките за панировката .В друг съд разбиваме яйцата.
Овалваме дробчетата първо във панировката ,после в яйцата и отново в панировката.
Оставяме да престоят около 10мин.да се овлажни панировката/така не прегарят при пържене/.
Пържим в загрята мазнина от двете страни до златист цвят.
Може да наредим в тавичка върху хартия за печене и да изпечем във фурната.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB