03 септември 2009
Кашкавал пане със шунка
Продукти:
600гр. твърд кашкавал нарязан на тънко
350-400гр. шунка нарязана на тънко
2ч.ч. царевично брашно
2ч.ч. галета
4бр. яйца
растителна мазнина
ледено студена вода
Приготвяне:
Слагаме върху дъска за рязане резен кашкавал,след това редуваме шунка,кашкавал,шунка,кашкавал.Получава се "сандвич".Може да нарежем и на по-малки хапки.Смесваме царевичното брашно с галета.Разбиваме яйцата.Потапяме кашкаваления "сандвич" в ледено студена вода и панираме последователно в галета,яйца,галета.Прибираме в хладилна камера за 30мин.Панираме в яйца.
Пържим в сгорещена мазнина.
Вместо галета и царевично брашно може да използваме картофени люспи.
Абонамент за:
Публикации (Atom)