02 януари 2009

Пиле с гъби , топено сирене и сметана в палачинка




Необходими продукти:

За плънката:
1кг. пилешко филе или пил.пържолки от бут
600гр. гъби
250гр. топено сирене/Мероне/
200гр. заквасена сметана
3-4бр мариновани краставички
2 стръка праз
олио
чер пипер
къри/да не е лютиво/
сол

За палачинките:

2бр. яйца
500-600гр. брашно
1л. прясно мляко
50гр. олио
сол

Тук е описан начина за приготвяне на палачинки.
Сместа за палачинките се оставя да престои половин час на стайна температура преди пърженето.Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън.


Начин на приготвяне:

Измиваме продуктите и нарязваме на парчета.Задушаваме пилешкото месо и прибавяме гъбите.След около 30мин/когато месото е полуготово/,добавяме нарязаното на парчета топено сирене,сметаната и киселите краставички.Добавяме подправките и варим до готовност.Слагаме от сместта в палачинка и завиваме.Мареждаме в тава,поръсваме с кашкавал и запичаме до зачервяване.
Готовата плънка е за 16-17 палачинки.

Баклава саралия



Необходими продукти:

За баклавата:

1 пакет финни кори "Белла"
200гр.нарязани орехи
1 k.ч овесени ядки
1 к.ч. захар
1 к.л. канела
ванилия

За сиропа:

1 1/2 ч.ч захар
2 ч.ч вода
ванилия
сока от половин лимон

Начин на приготвяне:

Във купа объркваме орехите,овесените ядки,захарта,канелата и ванилията. Слагаме две кори върху хартия или найлон.Напръскваме ги с две лъжици олио,след това поръсваме с две лъжици от сместта.Слагаме точилката от късата страна и навиваме кората около нея.Преди да изтеглим точилката леко събираме кората/да стане с размерите на тавата, в която ще печем-30/20см/ и изтегляме точилката.Поставяме в намазнена тава.Следващите кори прави по същия начин.Накрая режем всяко рулце на три,поръсваме с олио и печем в загрята фурна до зачервяване.След като изстине заливаме с горещия сироп,покриваме с хартия и кърпа докато изстине.Съхраняваме в хладилник.

Пиле с гъби и топено сирене на фурна



Необходими продукти:

1кг. пилешко филе или пил.пържолки от бут
600гр. гъби
250гр. топено сирене/Мероне/
2 стръка праз
олио
чер пипер
къри/да не е лютиво/
сол

Начин на приготвяне:

Измиваме продуктите и нарязваме на парчета.Слагаме олио в тавата и изсипваме продуктите в нея.Добавяме подправките и разбъркваме.Печем във фурна на 200 градуса.Накрая прибавяме нарязаното топено сирене и печем до готовност.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB