02 януари 2009
Пиле с гъби , топено сирене и сметана в палачинка
Необходими продукти:
За плънката:
1кг. пилешко филе или пил.пържолки от бут
600гр. гъби
250гр. топено сирене/Мероне/
200гр. заквасена сметана
3-4бр мариновани краставички
2 стръка праз
олио
чер пипер
къри/да не е лютиво/
сол
За палачинките:
2бр. яйца
500-600гр. брашно
1л. прясно мляко
50гр. олио
сол
Тук е описан начина за приготвяне на палачинки.
Сместа за палачинките се оставя да престои половин час на стайна температура преди пърженето.Мазнината се добавя в тестото, за да не залепват после при пърженето в тигана. Пържат се на слаб огън.
Начин на приготвяне:
Измиваме продуктите и нарязваме на парчета.Задушаваме пилешкото месо и прибавяме гъбите.След около 30мин/когато месото е полуготово/,добавяме нарязаното на парчета топено сирене,сметаната и киселите краставички.Добавяме подправките и варим до готовност.Слагаме от сместта в палачинка и завиваме.Мареждаме в тава,поръсваме с кашкавал и запичаме до зачервяване.
Готовата плънка е за 16-17 палачинки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар