14 ноември 2009
Бохчи със спанак и сирене
Продукти:
1бр. яйце
200мл прясно мляко
50мл растителна мазнина
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
3 3/4ч.ч. брашно
1 3/4ч.л. суха мая
за пълнежа:
2ч.ч. измит и отцеден спанак
1ч.ч. натрошено сирене
1бр. яйце
2скл. счукан чесън
1/2к.л. риган
1к.ч. млян сухар/галета/
за фитилчета се омесва тесто от 1/2к.ч.брашно и 1-2с.л. вода
Приготвяне:
В купичка слагаме 50мл леко топло прясно мляко,захар,сол и суха мая.Объркваме и оставяме около десетина минути ,докато шупне маята/да направи калпаче/.
Разбъркваме яйцето със 150мл мляко и 50мл растителна мазнина.Смесваме със закваската.В купа слагаме брашното.Правим кладенче и изсипваме течната смес в него.Омесваме меко еластично тесто.Оставяме да втаса докато удвои обема си в намаслена купа,покрито със свежо фолио.
Разделяме на дванадесет.Всяко топче разточваме във форма на кръг с диаметър около 20-22см.Поръсваме с 1/2ч.л. млян сухар/или галета/.Слагаме от плънката в средата и загръщаме.Вързваме с тънко фитилче от тесто.
Нареждаме в тава върху хартия за печене.
Намазваме със разбъркан с няколко капки зехтин жълтък.
Оставяме да удвоят обема си.Печем в загрята фурна.
Покриваме с кърпа за около 30мин.
1к.ч.=100мл.
1ч.ч.=200мл.
Абонамент за:
Публикации (Atom)