20 март 2011

Изварен сладкиш с кокос и бял шоколадов сос


Продукти:

1 1/2ч.ч. безсолна извара
3/4ч.ч. захар
4бр. яйца/200мл/
100гр. бял шоколад
50мл течна сметана или прясно мляко
1ч.ч. брашно
1п. бакпулвер
1/2к.л. ванилия
1/2к.ч. кокосови стърготини

за шоколадовия сос:

100гр. бял шоколад
80мл. течна сметана

Приготвяне:

Загряваме 50мл течна сметана или прясно мляко.Прибавяме 100гр. начупен бял шоколад.Разбъркваме докато шоколада се стопи.Ако е необходимо отново загряваме,но без да завира сместа.
Разбиваме 1 1/ч.ч. безсолна извара с 3/4ч.ч. захар до получаване на кремообразна смес.Прибавяме при непрекъснато бъркане едно по едно 4бр. яйца,шоколадовата смес и 1/2к.ч. кокосови стърготини.Объркваме 1ч.ч. брашно с 1п. бакпулвер и 1/2к.л. ванилия.Прибавяме към яйчната смес и объркваме добре.Изсипваме в тавичка върху хартия за печене.Печем дв загрята фурна докато клечка бучната в тестото остане суха.
Приготвяме шоколадовия сос като затопляме на водна баня 80мл течна сметана и прибавяме начупения бял шоколад.Бъркаме докато шоколада се стопи.
Нарязваме сладкиша на квадратчета.При сервиране поливаме със шоколадовия сос.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB