14 септември 2009
Кростата /тарта/ с плодове
Продукти:
2бр. яйце
1к.ч. захар
1/2п. краве масло
6с.л. прясно мляко
2 1/2ч.ч. брашно
1к.л. ванилия
1п. бакпулвер
за плънката:
1ч.ч. нарязани сини сливи
1бр. нарязана на резени праскова
1бр. нарязан банан
1/2к.л. ванилия
1к.ч. начупени орехи
3с.л. захар
2с.л. бяло вино
1к.л. канела
Приготвяне:
Нарязаните плодове объркваме със захар,ванилия,канела,орехи и вино.
Нарязваме маслото на парченца и омесваме с брашното,бакпулвера и ванилията, да стане на трохи.
Разбиваме яйцата със захарта и прясното мляко.Прибавяме към маслената смес.Омесваме тестото.Увиваме го в свежо фолио и прибираме в хладилник за 30-40мин.
Включваме фурната на 200-220гр.
Отрязваме хартия за печене и покриваме тавичка с диаметър 30см.
Изваждаме тестото от хладилната камера.Слагаме го в средата на тавичката и леко притискаме ,така че да се образува питка,по-тънка в средата по-дебела в края.Слагаме в средата плънката и разстиламе.Оставяме около 2- 3см свободно място.С ръце леко изтъняваме кращата и загръщаме.Печем в силно загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Готовата тарта е с диаметър 25-26см
Може да се направи и с други плодове.
Приятен повод за торта
Днес прекрасната ми внучка има рожден ден.Разполагах с много малко време и направих тази лесна и вкусна торта.
Надявам се и на вас да ви хареса!
Абонамент за:
Публикации (Atom)