09 декември 2009
Салата от червено цвекло с печен пипер
Продукти:
1грудка червено цвекло/средна големина/
2бр. моркови/големи/
5-6бр.печен червен пипер
1к.ч. нарязан магданоз
3-4скл. чесън нарязан на малки парченца
60-70мл зехтин
2-3зърна бахар
сока от един лимон
сол
Приготвяне:
Измиваме много добре цвеклото и слагаме да се вари в подсолена вряща вода докато омекне/изпробваме като бучваме с вилица в цвеклото/.Слагаме и 2-3зърна бахар.Около 15мин. след това прибавяме и измитите моркови.Обелваме цвеклото и нарязваме на пръчици.Морковите също нарязваме по този начин.Поставяме ги в купа.Прибавяме нарязания печен пипер,магданоз и чесън.В малка купа изсипваме зехтин,лимонов сок и сол.Объркваме и заливаме салатата.Прибираме в хладилник за 2-3часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
2 коментара:
Нанита, страхотна рецепта. Много обичам червено цвекло, но никога не съм се сещала да го комбинирам с чушки. Сигурна съм, че е неустоимо.
Поздрави!
Даниела,не отлагай!Това е една добра комбинация според мен.Единственото условие е да престои 2-3часа,за да се овкуси добре.Хубава вечер!
Публикуване на коментар