Продукти:
9-10 бр. големи гъби/600-700гр./
2с.л. оцет или бяло вино,лимонов сок
1к.ч. нарязани зелени и черни маслини
1к.ч. нарязан пресен лук
100мл. сметана
1к.ч. майонеза
250мл. гъбен бульон
1с.л. босилек
1ч.л. мадраско къри
1ч.л. сол
кашкавал нарязан на ленти според броя на гъбите
растителна мазнина
Приготвяне:
Измиваме гъбите и отделяме пънчетата.Задушаваме гъбите в малко мазнина и една супена лъжица оцет /бяло вино,лимонов сок/.Изваждаме гъбите с решетъчна лъжица и слагаме в намазнена тавичка.Нарязваме пънчетата на малки парченца и ги задушаваме във същата мазнина с една супена лъжица оцет /бяло вино,лимонов сок/,докато леко омекнат.Прехвърляме ги в купичка и добавяме към тях нарязания пресен лук и маслини.Объркваме добре и пълним гъбите.Разбъркваме майонезата,сметаната,бульона,подправките и заливаме гъбите.Печем в гореща фурна.Малко преди да извадим гъбите,слагаме лентите кашкавал и леко запичаме/да се разтопи кашкавала/.
Лимоновия сок или оцета се добавят,за да не потъмнеят гъбите.