14 юни 2009
Шоколадови мъфини с течен шоколад
Продукти:
1бр.яйце
1к.ч. сирене "Филаделфия"
100мл. прясно мляко
50мл.разтопено краве масло
1к.ч. захар
1к.ч. какао
1ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1ч.ч. течен шоколад
1к.ч. бели шоколадови поръски
Приготвяне:
Във купа смесваме яйцето, сирене "Филаделфия",прясното мляко и разтопеното краве масло.Във друга купа смесваме брашното,захарта,какаото и бакпулвера.Към течните продукти прибавяме сухите и леко объркваме. В намазнените предварително форми слагаме по една супена лъжица от какаовата смес.След това разпределяме със чаена лъжичка течния шоколад. Завършваме като отново разпределяме какаовата смес.Поръсваме с белите шоколадови поръски.Печем в предварително загрята фурна на средна скара.Проверяваме с дървена клечка за готовност, трябва да излезе суха.Когато са изпечени ,изчакваме 10-15мин.и тогава ги изваждаме от формите.
1к.ч.=120мл
1ч.ч.=250мл
Рецептата е за 9бр.мъфини
Мъфините стават сочни,защото течния шоколад попива в сместа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар