27 ноември 2010
Пилешко къри със спанак и картофи
Продукти:
4бр. пилешки филета
1к. домати на кубчета/400гр./
200гр. спанак
4-5бр. картофи нарязани на кубчета
1гл. стар лук нарязан на шайби
2скл. нарязан чесън
2ч.л. къри
чер пипер
сол
Приготвяне:
Измиваме пилешките филета и оставяме да се отцедят.Обтриваме със сол и чер пипер.Запържваме в растителна мазнина докато побелеят.Изваждаме пилето и в същата мазнина запържваме нарязаните на кубчета картофи и лук.Накрая добавяме нарязания чесън за 1мин.
Прехвърляме пилето и останалите продукти в тавичка.Прибавяме 1консерва домати на кубчета/400гр./ и 1ч.ч. пилешки булон.Поръсваме с 2ч.л. къри и сол.Поставяме тавичката в загрята фурна.Около 15мин. след като заври ястието прибавяме и измития и нарязан на ивички спанак.Оставяме ястието да се запече до готовност.
Сервираме поръсено с магданоз.
Кеми има чудесно предложение за това ястие.
Пай с ябълки и червени боровинки
разрез
Продукти:
60гр. маргарин
1к.ч. захар
1бр. яйце/голямо/
1с.л. прясно мляко
1к.ч. брашно
1к.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
2бр. ябълки нарязани на резени
30гр. сушени червени боровинки
за топинга:
40гр. краве масло
1/2к.ч. фини овесени ядки
1/2к.ч. брашно
1к.л. канела
Приготвяне:
Разбиваме 60гр. маргарин с 1к.ч. захар.Прибавяме 1бр. яйце и 1с.л. прясно мляко при непрекъснато бъркане.Смесваме 1к.ч. брашно с 1к.л. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Объркваме и прибавяме към яйчната смес.Разбъркваме и изсипваме в тавичка върху хартия за печене.
Измиваме и нарязваме ябълките на резени.Нареждаме ветрилообразно.Нареждаме сухи червени боровинки върху тях.
В блендер слагаме 40гр. краве масло,1/2к.ч. фини овесени ядки,1/2к.ч. брашно и
1к.л. канела.Пускаме на "пулс" да се образуват "трохи".Поръсваме ябълките.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тавичка с диаметър 20см.
Продукти:
60гр. маргарин
1к.ч. захар
1бр. яйце/голямо/
1с.л. прясно мляко
1к.ч. брашно
1к.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
2бр. ябълки нарязани на резени
30гр. сушени червени боровинки
за топинга:
40гр. краве масло
1/2к.ч. фини овесени ядки
1/2к.ч. брашно
1к.л. канела
Приготвяне:
Разбиваме 60гр. маргарин с 1к.ч. захар.Прибавяме 1бр. яйце и 1с.л. прясно мляко при непрекъснато бъркане.Смесваме 1к.ч. брашно с 1к.л. бакпулвер и 1к.л. ванилия.Объркваме и прибавяме към яйчната смес.Разбъркваме и изсипваме в тавичка върху хартия за печене.
Измиваме и нарязваме ябълките на резени.Нареждаме ветрилообразно.Нареждаме сухи червени боровинки върху тях.
В блендер слагаме 40гр. краве масло,1/2к.ч. фини овесени ядки,1/2к.ч. брашно и
1к.л. канела.Пускаме на "пулс" да се образуват "трохи".Поръсваме ябълките.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тавичка с диаметър 20см.
Кашкавал на фурна със шунка и пресен лук
Продукти:
400гр. настърган кашкавал
200гр. шунка нарязана на кубчета
3стр. пресен лук/нарязан/
4бр. яйца
1ч.ч. прясно мляко
5с.л. брашно
1к.л. сол
1к.л. къри
Приготвяне:
Запържваме 3стръка пресен лук и 200гр. шунка нарязана на кубчета.
Поръсваме кашкавала с 5с.л.брашно и объркваме добре.Прибавяме запържените лук и шунка.Разбиваме 4бр. яйца и 1ч.ч. прясно мляко.Посоляваме и поръсваме с 1к.л. къри.
Заливаме останалите продукти и разбъркваме.
Намазваме тавичка с диаметър 20см. с краве масло.Изсипваме сместа в нея.Подравняваме.
Печем в загрята фурна до порозовяване.
1ч.ч.=200мл
Идеята е на Илианка
Абонамент за:
Публикации (Atom)