Продукти:
500гр. мляно месо
1бр. яйце
1с.л. горчица
1филия бял хляб
100мл. прясно мляко
1/2п. краве масло/от125гр/
1к.ч. ситно нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.ч. царевица/замразена или от консерва/
2ч.ч. бейби морковчета
1с.л. мед
2скл. чесън
1/3ч.л. индийско орехче
чер пипер
сол
Приготвяне:
Накисва се хляба с прясното мляко.След като престои около 10мин. се отцежда хляба от млякото.Омесва се каймата със яйцето,хляба,лука,горчицата,магданоза,черния пипер,индийското орехче и солта.Оставя се сместа да престои около час.Може да се приготви и от предния ден.
Намасляват се формите с растителна мазнина.Разпределя се сместа на десет топчета.Всяко топче се разстила във формата.Обърква се царевицата със нарязания чесън и се затопля леко в тигана за около 4-5мин.Разпределя се във формите.Във тиган се загрява маслото,слага се меда,морковчетата и се обърква добре.Нареждаме морковчетата във тарталетите и печем на средна скара.