23 април 2009

Месна тарталета с бейби морковчета

Месна тарталета с бейби морковчета

Продукти:

500гр. мляно месо
1бр. яйце
1с.л. горчица
1филия бял хляб
100мл. прясно мляко
1/2п. краве масло/от125гр/
1к.ч. ситно нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
1ч.ч. царевица/замразена или от консерва/
2ч.ч. бейби морковчета
1с.л. мед
2скл. чесън
1/3ч.л. индийско орехче
чер пипер
сол

Приготвяне:

Накисва се хляба с прясното мляко.След като престои около 10мин. се отцежда хляба от млякото.Омесва се каймата със яйцето,хляба,лука,горчицата,магданоза,черния пипер,индийското орехче и солта.Оставя се сместа да престои около час.Може да се приготви и от предния ден.
Намасляват се формите с растителна мазнина.Разпределя се сместа на десет топчета.Всяко топче се разстила във формата.Обърква се царевицата със нарязания чесън и се затопля леко в тигана за около 4-5мин.Разпределя се във формите.Във тиган се загрява маслото,слага се меда,морковчетата и се обърква добре.Нареждаме морковчетата във тарталетите и печем на средна скара.

Мъфини със спанак,сирене и извара

Мъфини с извара,спанак и сирене

Продукти:
1бр. яйце
200гр. извара
2с.л. майонеза Краси или 50 мл. растителна мазнина
1/2к. кисело мляко/от 400гр./
1к.ч. натрошено сирене
1 1/2ч.ч. брашно
200гр. спанак
1п. бакпулвер/10гр/
1/2ч.л. сол
джоджен или риган

Приготвяне:

Измития и нарязан спанак се сотира докато промени цвета си. Объркват се яйцето, млякото,изварата,сиренето,спанака и майонезата.В друга купа се смесват брашното,бакпулвера, и подправките!Сухите продукти се смесват с мокрите.Разпределя се сместта в намазнените форми.Пече се в загрята фурна на средна скара.

Тази смес е за 12бр. мъфини.
1ч.ч.=250мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB