29 март 2016

Мъфини със зелени маслини

Продукти:

2бр. яйца
1/2ч.ч. айран
1/4ч.ч. сусамово олио
1 1/2ч.ч.брашно
1/2ч.ч.сирене
1/2ч.ч. зелени маслини нарязани
1/3ч.ч.магданоз
3/4с.л. бакпулвер
1/4ч.л. сол
сусам за поръсване










Приготвяне:

Смесваме 2бр. яйца,1/2ч.ч. айран и
1/4ч.ч. сусамово олио.В купа объркваме  11/2ч.ч.брашно със 3/4с.л. бакпулвер  и
1/4ч.л. сол.
Прибавя течните съставки към сухите и объркваме.Добавяме  1/2ч.ч.сирене,
1/2ч.ч. зелени маслини нарязани  и
1/3ч.ч.нарязан магданоз.Объркваме и разпределяме във форми за мъфини.Поръсваме със сусам.
Печем в загрята фурна докато клечка бучната в средата остане суха.

 1ч.ч.=250мл

Вместимост на формите за мъфини 70мл.
Предварително се пробват маслините и ако е нужно се обезсоляват.

Пилешко с бирен сос

Продукти:


500гр пилешко бон филе

1/4 ч.л.смлян черен пипер
1/8 ч. л. сол

1глава лук нарязан на ситно
1 ч.ч. бира 

4с. л.соев сос
1 с. л. дижонска горчица

1 с. л. мед
нарязан на ситно магданоз


Приготвяне:


Измиваме и нарязваме пилешкото филе.Оставяме да се отцеди.Поръсваме със сол и чер пипер.Леко разбъркваме..Загряваме мазнина и изпържваме пилешкото месо от двете страни.
Изваждаме пилето от тигана и оставяме настрана .
Запържваме лука докато стане прозрачен.Смесваме бирата,меда,дижонската горчица и соевия сос.Прибавяме към лука и оставяме да заври.
Добавяме пърженото пилешко месо и готвим докато се изпари половината сос.
Поръсваме с магданоз и сервираме.


Адаптирано от тук

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB