Продукти:
за кюфтенцата:
500гр. мляно месо
1бр. яйце
1глава лук/ настърган
1к.ч. мокри хлебни трохи
1ч.л. кимион
1к.ч.магданоз
чер пипер
сол
за соса:
1консерва домати 700гр./за предпочитане белени/
2гл. лук нарязан на шайби
1к.ч. соев сос
100-150гр.бейби морковчета
2скл. чесън нарязани на ситно
1к.л. захар
1/2к.л. джинджифил
чер пипер
Приготвяне:
Омесваме продуктите за кюфтенцата.Оформяме малки топчета .
Загряваме растителна мазнина и слагаме лука в нея.Оставяме да се запържи докато краищатата му леко покафенеят.Нареждаме отгоре кюфтенцата и покриваме с капак.Когато побелеят добавяме нарязания чесън и запържваме за около минута.Прибавяме и бейби морковите.Добавяме нарязаните на ситно белени домати и 1к.ч. соев сос.Поръсваме със 1к.л. захар,чер пипер и 1/2к.л. джинджифил.Заливаме кюфтенцата.Оставяме да ври до готовност.
Поръсваме с магданоз.
05 януари 2011
Абонамент за:
Публикации (Atom)