23 юли 2009
Пилешко филе с ориз и чери домати
Продукти:
4бр. пилешки филета
1ч.ч. нарязани гъби
1бр. зелена пиперка/средно голяма/
3-4стр. пресен лук
3к.ч. ориз
850мл пилешки бульон
250-300гр. чери домати
3с.л. зехтин
2с.л. лимонов сок
2с.л. босилек
1к.л. сол
чер пипер
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме филето на парчета.Слагаме в съд и добавяме зехтина,пресния лук нарязан на ситно,черния пипер и босилека.Оставяме да отлежи един час.
Загряваме мазнина и запържваме филето,когато побелее изваждаме с решетъчна лъжица.В същата мазнина слагаме гъбите,поръсваме с лимоновия сок и объркваме.След 6-7мин. добавяме ориза и нарязаната зелена пиперка.Запържваме докато ориза стане прозрачен.Слагаме всичко в тавичка и посоляваме.Объркваме добре.Заливаме с горещия пилешки бульон и нареждаме чери доматите.Печем в силно загрята фурна върху решетка.
Пълнозърнест ръжен хляб с кашкавал
Продукти:
320мл. вода
3с.л. захтин
3/4ч.л. сол
1/2ч.л. захар
1ч.ч. кашкавал
2ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
2ч.ч. бяло брашно
1ч.ч. типово брашно
1 1/2ч.л. суха мая
Приготвяне:
Слагаме последователно в машината водата,зехтина,солта,захарта,кашкавал,брашната и сухата мая.Пускаме машината на програма 3ч.42мин.
След като се изпече,изваждаме хляба от машината за хляб и завиваме с кърпа.
1ч.ч.=200мл.
Абонамент за:
Публикации (Atom)