14 март 2016

Медени мъфини с тиква без захар

Продукти:

2бр. яйца
1/2ч.ч. мед
1/2ч.ч. пюре от печена тиква
1/3ч.ч. растителна мазнина
1ч.ч. пълнозърнесто брашно
1/2ч.ч. бяло брашно
1/2к.л. канела
1/2к.л. джинджифил
1с.л.бакпулвер
1/4ч.ч. шоколадови копчета


шоколадови копчета за поръсване








Приготвяне:

В купа разбъркваме 2бр. яйца,1/2 ч.ч. пюре от тиква,1/3ч.ч. растителна мазнина,1/2ч.ч. мед,
 1/2к.л. канела и 1/2к.л. джинджифил.
В друга купа смесваме 1ч.ч. пълнозърнесто брашно, 1/2ч.ч. бяло брашно и 1п. бакпулвер.
Прибавяме течните съставки към сухите и объркваме.Добавяме 1/4ч.ч. шоколадови копчета или натрошен шоколад и объркваме. Разпределяме във форми за мъфини.Отгоре поръсваме със шоколадови копчета.Печем в загрята фурна докато по клечка бучната в средата останат трохички.Целим получаваме на сочни мъфини.


1ч.ч.=250мл.
При желание можа да добавите 1/4ч.ч. мусковадо за по-голяма сладост и карамелен вкус.
Вместимост на формите за мъфини 70мл

2 коментара:

Ива каза...

Когато слагам тези "шоколадови копчета" в тестото, винаги ми остават на дъното... Някакъв съвет как да останат равномерно из цялото кексче?

Nanita каза...

Здравей Ива!Може би тестото е с по-малка плътност или копчетата са големи.Моите са с диаметър 2-3мм./по скоро са "капки" отколкото "копчета".Ако са по-големи може да ги разполовиш.Може също да разпределиш по една супена лъжица във формите и останалото тесто да объркаш със шоколадови копчета.Не ми се е случвало досега.Предполагам при мен е с по-голяма плътност тестото/както би трябвало да е при мъфините/.Поздрави!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB