15 януари 2010
Царевичен кекс със сирене и пресен лук
Продукти:
1бр. яйце
1бр. белтък
50мл растителна мазнина
1ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. царевичен грис
1 1 /2ч.ч. брашно
1с.л. черен сусам
1п. бакпулвер
1ч.л. сол
1ч.ч. сирене нарязано на кубчета
1к.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
червен пипер за поръсване на сиренето
Приготвяне:
В купа разбиваме яйцето и белтъка.Прибавяме растителна мазнина и кисело мляко. В купа смесваме царевичен грис,бялото брашно,бакпулвера и солта.Добавяме към яйчната смес.Объркваме добре .Овалваме парченцата сирене в червен пипер .Прибавяме към сместа заедно с нарязания лук,магданоз и черен сусам.Объркваме и изсипваме в кексова форма върху хартия за печене.Поръсваме със черен сусам.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Соленки с майонеза
Продукти:
1бр. яйце
1ч.ч. майонеза
1с.л. горчица
1к.ч. кисело мляко
1ч.ч. настъргано сирене
3 1/2ч.ч. брашно
1п.бакпулвер
1с.л риган
1ч.л.сол
1бр. жълтък
няколко капки растителна мазнина
риган за поръсване
Приготвяне:
Разбиваме яйцето и прибавяме последователно при непрекъснато бъркане майонеза,горчица и кисело мляко.В купа объркваме брашното с бакпулвер,сол и риган.Прибавяме към яйчната смес.Замесваме меко нелепнещо тесто.Разделяме на три топки. Слагаме топката върху набрашнена повърхност.Поръсваме с брашно и разточваме.Изрязваме и нареждаме в тава върху хартия за печене.Намазваме с разбит с растителна мазнина жълтък и поръсваме с риган.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Тестото е меко и затова преди разточване се поръсва с брашно.
Абонамент за:
Публикации (Atom)