15 януари 2010

Царевичен кекс със сирене и пресен лук




Продукти:

1бр. яйце
1бр. белтък
50мл растителна мазнина
1ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. царевичен грис
1 1 /2ч.ч. брашно
1с.л. черен сусам
1п. бакпулвер
1ч.л. сол

1ч.ч. сирене нарязано на кубчета
1к.ч. нарязан пресен лук
1к.ч. нарязан магданоз
червен пипер за поръсване на сиренето

Приготвяне:

В купа разбиваме яйцето и белтъка.Прибавяме растителна мазнина и кисело мляко. В купа смесваме царевичен грис,бялото брашно,бакпулвера и солта.Добавяме към яйчната смес.Объркваме добре .Овалваме парченцата сирене в червен пипер .Прибавяме към сместа заедно с нарязания лук,магданоз и черен сусам.Объркваме и изсипваме в кексова форма върху хартия за печене.Поръсваме със черен сусам.Печем в загрята фурна.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

4 коментара:

Dimitrana S. каза...

Комплимент, Нанита!

Прекрасно предложение!

Хубава и уютна неделя и сърдечен поздрав от мен :-)

Ирина каза...

Много пухкав изглежда, а съставките са ми все любими! Страхотно предложение за неделна закуска! :-)

Сърдечни поздрави!

Snježa каза...

Very nice and delicious!

Nanita каза...

Dimi,Ирина,радвам се за вашето внимание!Усмихнат и хубав ден!
Snježa,thank you!Smiling days!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB