500гр. филе от хек без кожа
сока от един лимон
2скл. чесън
чер пипер
сол
брашно за овалване
за панировката:
3с.л.с връх царевично брашно
1с.л. с връх бяло брашно
50гр белени фъстъци
1/2ч.л. дивесил
1/2ч.л. семена от копър
сол
2бр. яйца
Приготвяне:
Измиваме и нарязваме филето.Правим марината от сока от един лимон, 2скл. чесън,чер пипер и сол.Овалваме филетата и оставяме да престоят около един час.
След това овалваме филетата в брашно и оставяме около 15мин. да се овлажни брашното.
В блендер слагаме 50гр белени фъстъци и 1/2ч.л. семена от копър.Пускаме на "пулс' докато фъстъците станат на малки парченца.Смесваме със 3с.л.с връх царевично брашно,1с.л. с връх бяло брашно,1/2ч.л. дивесил и сол.
Разбиваме 2бр яйца.
Потапяме филетата в яйца и после в сухата смес със натрошени фъстъци.
Пържим в загрята мазнина до порозовяване.
Сервираме със салата,картофи или майонезен сос със копър.