30 ноември 2009
Салата от червено цвекло
Продукти:
1грудка червено цвекло/средна големина/
2бр. моркови/големи/
1к.ч. царевица
1к.ч. нарязан магданоз
3-4скл. чесън нарязан на малки парченца
60-70мл зехтин
2-3зърна бахар
1ч.л. босилек
сока от един лимон
сол
Приготвяне:
Измиваме много добре цвеклото и слагаме да се вари в подсолена вряща вода докато омекне/изпробваме като бучваме с вилица в цвеклото/.Слагаме и 2-3зърна бахар.Около 15мин. след това прибавяме и измитите моркови.Обелваме цевеклото и нарязваме на пръчици.Морковите също нарязваме по този начин.Поставяме ги в купа.Прибавяме царевицата,магданоза и чесъна.В малка купа изсипваме зехтин,лимонов сок,босилек и сол.Пускаме пасатора докато се получи хомогенна смес.Заливаме салатата,объркваме и прибираме в хладилник за 2-3часа.
Абонамент за:
Публикации (Atom)