21 юли 2009

Бял патладжан с орехов пълнеж




Продукти:

3бр. бял патладжан
1ч.ч. смлени орехи
1ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
2бр. яйца
3-4скл. пресован чесън
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. домат нарязан на шайби

Приготвяне:

Измиваме патладжаните и срязваме на две по дължина.Оставяме в подсолена вода за около час.Издълбаваме патладжаните,нареждаме в намазнена тавичка и слагаме в загрята фурна.През това време смиламе в блендер вътрешноста на патладжана.Задушаваме я докато омекне.Прибавяме към задушения патладжан орехите,сиренето,пресования чесън,лука,яйцата и магданоза.Объркваме добре.Изваждаме патладжаните от фурната и ги напълваме с плънката.Отгоре нареждаме по една шайба домат.Връщаме във фурната и печем до зачервяване.

Питки грахам




Продукти:

200мл топла вода
1/2ч.ч. кисело мляко
2с.л. растителна мазнина
1/2ч.л. захар
1ч.л. сол
1ч.ч. пълнозърнесто ръжено брашно
2ч.ч. грахам
1ч.ч. бяло брашно
1 1/2ч.л. суха мая

Приготвяне:

В купичка слагаме маята,захарта,солта и 50мл.топла вода.Объркваме добре,покриваме и оставяме за 10-15мин.,докато се появят мехурчета.
В голяма купа смесваме брашната.Правим кладенче и изсипваме шупналата мая,киселото мляко,останалата топла вода и растителната мазнина.Замесваме тестото и покриваме със свежо фолио.Оставяме да втаса на топло.
Покриваме тава с хартия за печене.От втасалото тесто правим малки питки и нареждаме в тавичката.Оставяме да втаса още 20-30мин.
Печем в гореща фурна до порозовяване.

1ч.ч.=200мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB