Продукти:
3бр. бял патладжан
1ч.ч. смлени орехи
1ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
2бр. яйца
3-4скл. пресован чесън
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. домат нарязан на шайби
Приготвяне:
Измиваме патладжаните и срязваме на две по дължина.Оставяме в подсолена вода за около час.Издълбаваме патладжаните,нареждаме в намазнена тавичка и слагаме в загрята фурна.През това време смиламе в блендер вътрешноста на патладжана.Задушаваме я докато омекне.Прибавяме към задушения патладжан орехите,сиренето,пресования чесън,лука,яйцата и магданоза.Объркваме добре.Изваждаме патладжаните от фурната и ги напълваме с плънката.Отгоре нареждаме по една шайба домат.Връщаме във фурната и печем до зачервяване.