21 юли 2009

Бял патладжан с орехов пълнеж




Продукти:

3бр. бял патладжан
1ч.ч. смлени орехи
1ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
2бр. яйца
3-4скл. пресован чесън
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. домат нарязан на шайби

Приготвяне:

Измиваме патладжаните и срязваме на две по дължина.Оставяме в подсолена вода за около час.Издълбаваме патладжаните,нареждаме в намазнена тавичка и слагаме в загрята фурна.През това време смиламе в блендер вътрешноста на патладжана.Задушаваме я докато омекне.Прибавяме към задушения патладжан орехите,сиренето,пресования чесън,лука,яйцата и магданоза.Объркваме добре.Изваждаме патладжаните от фурната и ги напълваме с плънката.Отгоре нареждаме по една шайба домат.Връщаме във фурната и печем до зачервяване.

5 коментара:

Federica Simoni каза...

che bella ricetta!! mi piacciono molto le melanzane!! brava!

Nanita каза...

Привет Federika!У дома често се правят патладжани.Поздрави!

Dimitrana S. каза...

Поредното интересно и много вкусно предложение.. чудесна лятна рецепта! Браво, Нанита!

Поздрав :-)

Nina каза...

Delicious!

Nanita каза...

Развълнува ме Dimi!Поздрави!
Привет Nina!

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB