21 юли 2009
Бял патладжан с орехов пълнеж
Продукти:
3бр. бял патладжан
1ч.ч. смлени орехи
1ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязан пресен лук
2бр. яйца
3-4скл. пресован чесън
1/2к.ч. нарязан магданоз
1бр. домат нарязан на шайби
Приготвяне:
Измиваме патладжаните и срязваме на две по дължина.Оставяме в подсолена вода за около час.Издълбаваме патладжаните,нареждаме в намазнена тавичка и слагаме в загрята фурна.През това време смиламе в блендер вътрешноста на патладжана.Задушаваме я докато омекне.Прибавяме към задушения патладжан орехите,сиренето,пресования чесън,лука,яйцата и магданоза.Объркваме добре.Изваждаме патладжаните от фурната и ги напълваме с плънката.Отгоре нареждаме по една шайба домат.Връщаме във фурната и печем до зачервяване.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
5 коментара:
che bella ricetta!! mi piacciono molto le melanzane!! brava!
Привет Federika!У дома често се правят патладжани.Поздрави!
Поредното интересно и много вкусно предложение.. чудесна лятна рецепта! Браво, Нанита!
Поздрав :-)
Delicious!
Развълнува ме Dimi!Поздрави!
Привет Nina!
Публикуване на коментар