29 октомври 2009
Дърпани банички със сирене и праз
от същото тесто пълнени питки със сирене и праз
Продукти:
1бр. разбито яйце
1к.ч. кисело мляко
250мл прясно мляко
1к.ч вода
1к.л. сол
1к.л. захар
30гр. краве масло разтопено
100мл растителна мазнина
7 1/4ч.ч. брашно
1 1/2ч.л. суха мая
растителна мазнина за намазване
за плънката:
1 1/2ч.ч. нарязан праз
1 1/2ч.ч. натрошено сирене
1бр. яйце и 1бр. белтък
за намазване на баничките:
1бр. жълтък
1с.л. растителна мазнина
1с.л. прясно мляко
Приготвяне:
Слагаме всички продукти в машина за хляб и включваме на програма "месене".След като е готово тестото оставяме да удвои обема си за около 30мин.Изваждаме тестото и разделяме на 16 равни топчета.Намазняваме плота и слагаме топчето върху него.Леко го сплескваме.Намазваме топчето с мазнина.С пръсти започваме да потупваме,като същевременно изтегляме навън.Оформяме кръг или правоъгълник/в случая правоъгълник с размери 25/20 см./.Получава се полупрозрачен лист.Поръсваме с плънката.Завиваме на хлабаво руло и след това на кравайче,като подпъхваме краищата.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Намазваме и оставяме да втаса около 20мин.Печем в загрята фурна.
Когато правим пълнени питки със сирене и праз,след изпичане намазваме с краве масло и покриваме с кърпа.Стараем се кърпата да не докосва пълнежа.
1к.ч.=100мл.
1ч.ч.=200мл.
При месене на тестото в машина за хляб спазваме това нагледно обяснение за добро тесто на Ердинч
Абонамент за:
Публикации (Atom)