Продукти:
2бр. яйце
60гр. меко краве масло
2/3ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. настъргана тиквичка
1/4ч.ч. нарязан пресен лук
1 1/2ч.ч брашно
1п. бакпурвер
1с.л риган
1/2ч.л сол
1/4ч.ч натрошено сирене
Приготвяне:
В голяма купа смесваме сухите съставки.
В друга купа разбиваме яйцата с кравето масло и киселото мляко . Прибавяме настърганата тиквичка,нарязания лук,сиренето, объркваме и прибавяме към сухата смес.
Рапределяме във формиза мъфини.
Отгоре поръсваме с риган.
Печем в предварително загрята фурна..Мъфините са готови за изваждане,когато са отделени от гнездото в което са печени.
Рецептата е по идея на Тanita от "Рецепти прелитащи през океана"
Внесла съм някои промени в рецептата.
1ч.ч.=250мл
Форми за мъфини с вместимост 70мл