26 март 2009

Пилешко филе със сусам и картофен чипс



Продукти:

700-800гр. пилешко филе
1кг. картофи
3/4к. кисело мляко
1к. майонеза "Краси"
1к.ч. нарязан пресен лук
3с.л. сусам
1к.ч. праз/нарязан/
1к.л. къри
чер пипер
сол

Приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на късчета.Измитите и обелени картофи нарязваме на чипс.Във голяма купа разбъркваме киселото мляко,майонезата,сусама и подправките.Към тях прибавяме пилето и картофите.Всичко се обърква добре и се прибира в хладилник за около 30мин.Намасляваме тавичката и изсипваме сместта в нея.Печем на 200-220градуса.

Мъфини с тиквички и сирене



Продукти:

 2бр. яйце
60гр. меко краве масло
2/3ч.ч. кисело мляко
3/4ч.ч. настъргана тиквичка
1/4ч.ч. нарязан пресен лук
1 1/2ч.ч брашно
1п. бакпурвер
1с.л риган
1/2ч.л сол
1/4ч.ч натрошено сирене





Приготвяне:

В голяма купа смесваме сухите съставки.
В друга купа разбиваме яйцата  с кравето масло и киселото  мляко . Прибавяме настърганата тиквичка,нарязания лук,сиренето, объркваме и прибавяме към сухата смес.
Рапределяме във формиза мъфини.
 Отгоре поръсваме с риган.
Печем в предварително загрята фурна..Мъфините са готови за изваждане,когато са отделени от гнездото в което са печени.
Рецептата е по идея на Тanita от "Рецепти прелитащи през океана"
Внесла съм някои промени в рецептата.

1ч.ч.=250мл
Форми за мъфини с вместимост 70мл
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB