![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg00_JIuQhNECvsTA_pS_nc2oMkzS4Lki8EWqxCqOZHCI-tKyN6NaRv2eemIBNTe5NDSAMLI_k5QT6DGtqLaxlOkMYomHjRA-dq0rQ9mB0vPeuz11wihMfsPqrsv63BgXUax1DtfcKpO9pc/s320/%D0%A8%D0%B0%D1%85%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B012.jpg)
Необходими продукти:
Продукти за единия блат:
5 яйца
1 чаша захар
1 чаша брашно за втория плюс 3 лъжици какао
Приготвят се два блата, като единият е с какао.
За крема:
3бр пудинг ванилия на д-р Йоткер
300гр захар
800мл прясно мляко
400гр маргарин
50мл Бейлис
100гр какао
Крема се прави със това количесво мляко,за да е със по-голяма гъстота.
За сиропа:
сок от един компот с кайсии/или друг по желание/
За глазурата:
100гр шоколад
60гр масло
3-4 с.л. прясно млякo
За поръсване:
100гр.шоколадови поръски
Начин на приготвяне:
За единия блат - разбиват се 5 белтъка с половината захар на сняг. После се разбиват 5 жълтъка с останалата захар до побеляване. Смесват се, прибавя се брашното и се бърка още малко с миксера.
За втория блат – по същата схема , но се прибавя и 3 лъжици какао.
Изпичат се блатовете във тортена форма или правоъгълна тавичка/20/30см,последователно един след друг. След като изстинат,се изрязват на по три кръга или на ивици.
Крема се приготвя с варене и когато изстине се добавя към разбития маргарин.След това се добавя какаото и бейлиса.Блатовете се поставят един върху друг и се изрязват ленти.Нареждат се шахматно,като помежду им се слага крем.Сиропира се и след това се поставя втория пласт.Прави шоколадова глазура като продуктите се смесват и се варят на водна баня.Намазва се тортата със глазура и се поръсва със шоколадовата поръска.