Продукти:
500-600гр. филе от хек
2бр. сварени картофа
2бр. яйца
1бр лук
1/2ч.л. босилек
1/2ч.ч.естрагон
сока от половин лимон
чер пипер
сол
за панировката:
1бр. яйца
1ч.ч.царевично брашно
1/2ч.л. сух чесън
чер пипер
сол
краве масло
Приготвяне:
Сваряваме рибното филе на пара.Оставяме да се охлади.
Нарязваме лука на ситно.Слагаме в блендер заедно с рибата и подправките.Смиламе.
Изсипваме в купа.Прибавяме настърганите картофи,яйцата и омесваме сместа.Оформяме кюфтетата.
Смесваме 1ч.ч.царевично брашно,1/2ч.л. сух чесън ,чер пипер и сол.
Разбиваме 1бр яйце/в последствие може да възникне необходимост да използвате още едно яйце/.Потапяме всяко кюфте първо в яйце и после в овкусеното царевично брашно.Нареждаме в тава върху хартия за печене.Върху всяко кюфте слагаме малка бучка краве масло.Печем в загрята фурна.
.
Tort cu blat de nuca si crema de ness
Преди 1 ден