Продукти:
6бр. яйца
2к.ч. захар
500мл прясно мляко
2с.л. Бейлис
2с.л. портокалов сок
1ч.л. настъргана портокалова кора
3с.л. какао
1к.ч.брашно
ванилия
Приготвяне:
Разделяме белтъците от жълтъците и прибавяме към тях по 1к.ч. захар.Разбиваме жълтъците и 1к.ч.захар до побеляване.Прибавяме 3с.л. какао
1к.ч.брашно и разбъркваме до получаване на еднородна смес.Прибавяме 500мл прясно мляко, 2с.л. портокалов сок,1ч.л. настъргана портокалова кора,ванилия и 2с.л. Бейлис.
Разбиваме 6бр. белтъци с 1к.ч. захар на водна баня до получаване на "твърд сняг".Постепенно прибавяме към шоколадовата смес и объркваме докато се получи еднородна консистенция.
Намазваме тавичка с краве масло и поръсваме с кристална захар.Прехвърляме сместа в тавичка.
Печем на водна баня на около 170-180градуса..Водата в тавичката не трябва да завира.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине заедно с водната баня. След това преместваме за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, потапяме в гореща вода и обръщаме в поднос.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл