19 май 2010

Шоколадов пудинг -суфле

Пудинг суфле с цитрусов аромат и печен шоколадов мус от блога на Диани са повода да направя този десерт.

Продукти:

6бр. яйца
2к.ч. захар
500мл прясно мляко
2с.л. Бейлис
2с.л. портокалов сок
1ч.л. настъргана портокалова кора
3с.л. какао
1к.ч.брашно
ванилия

Приготвяне:

Разделяме белтъците от жълтъците и прибавяме към тях по 1к.ч. захар.Разбиваме жълтъците и 1к.ч.захар до побеляване.Прибавяме 3с.л. какао
1к.ч.брашно и разбъркваме до получаване на еднородна смес.Прибавяме 500мл прясно мляко, 2с.л. портокалов сок,1ч.л. настъргана портокалова кора,ванилия и 2с.л. Бейлис.
Разбиваме 6бр. белтъци с 1к.ч. захар на водна баня до получаване на "твърд сняг".Постепенно прибавяме към шоколадовата смес и объркваме докато се получи еднородна консистенция.
Намазваме тавичка с краве масло и поръсваме с кристална захар.Прехвърляме сместа в тавичка.
Печем на водна баня на около 170-180градуса..Водата в тавичката не трябва да завира.
Като поизстине изваждаме от фурната и оставяме да изстине заедно с водната баня. След това преместваме за няколко часа, до една нощ в хладилника покрит с фолио. Когато го извадим от хладилника, потапяме в гореща вода и обръщаме в поднос.

1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл

Салата с патладжан и маслини


Продукти:

2бр. патладжан
3-4бр.печен червен пипер нарязан на ситно
1ч.ч. натрошено сирене
1к.ч. нарязани маслини
2-3скл. нарязан на ситно чесън
3-4с.л. зехтин
магданоз
сол

Приготвяне:

Опичаме патладжаните и оставяме в купа за около 30мин. да се отцедят.Обелваме и нарязваме на ситно.Прибавяме 3-4бр.печен червен пипер нарязан на ситно,1ч.ч. натрошено сирене,1к.ч. нарязани маслини,2-3скл. нарязан на ситно чесън,3-4с.л. зехтин,магданоз и
сол.Объркваме добре и прибираме в хладилник.

Пилешко филе със хрупкава коричка от сусамов тахан


Продукти:

4бр.пилешки филета
2бр. сухар
3с.л. сусамов тахан
2с.л. сусам
2с.л. горчица Mustard
3с.л. зехтин
2скл. счукан чесън
чер пипер
сол

Приготвяне:

Смиламе сухара в блендер.Прибавяме 3с.л. сусамов тахан,2с.л. горчица Mustard,3с.л. зехтин,2скл. счукан чесън,чер пипер и сол.
Объркваме всичко до получаване на еднородна смес.Сместа не трябва да е много гъста,ако е нужно добавяме 3-4с.л. вода.Овалваме месото в сместа и оставяме 15мин. в хладилник.Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме пилешките филета.Покриваме с фолио.Печем около 20мин.,след което отстраняваме фолиото и оставяме да се запече.

Сервирани са с картофи по гръцки

Баба Гануш



Продукти:

2бр. патладжани
3с.л. сусамов тахан
2с.л. лимонов сок
3скл. счукан чесън
чер пипер
сол

Приготвяне:

Опичаме патладжаните и оставяме покрити около 20мин. да се задушат.Обелваме и намачкваме.Прибавяме 3с.л. сусамов тахан,
и 2с.л. лимонов сок,3скл. счукан чесън,чер пипер и сол.
Объркваме добре и прибираме в хладилник.


Предложеннето е на Mentha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

©2009 Nanita | by TNB