19 май 2010
Пилешко филе със хрупкава коричка от сусамов тахан
Продукти:
4бр.пилешки филета
2бр. сухар
3с.л. сусамов тахан
2с.л. сусам
2с.л. горчица Mustard
3с.л. зехтин
2скл. счукан чесън
чер пипер
сол
Приготвяне:
Смиламе сухара в блендер.Прибавяме 3с.л. сусамов тахан,2с.л. горчица Mustard,3с.л. зехтин,2скл. счукан чесън,чер пипер и сол.
Объркваме всичко до получаване на еднородна смес.Сместа не трябва да е много гъста,ако е нужно добавяме 3-4с.л. вода.Овалваме месото в сместа и оставяме 15мин. в хладилник.Подмазваме тавичка с мазнина и нареждаме пилешките филета.Покриваме с фолио.Печем около 20мин.,след което отстраняваме фолиото и оставяме да се запече.
Сервирани са с картофи по гръцки
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
4 коментара:
Това звучи много интересно и изглежда не по-малко вкусно. Ще се изпробва задължително!!!
Нанита, много здравословно е със сусама и тахана!
Нещо си на вълна сусамов тахан:)
Поздрави !
che bel piatto invitante! complimenti! baci!
Ивейн,неочаквано и замен се получи много вкусно.Няколко дни преди това правих и пилешки бутчета.При тях липсваше смления сухар и също се получиха се много добре.
Дани,и вкусно!Поздрави!
Federica baci!
Публикуване на коментар