21 януари 2010
Шоколадов сладкиш с кокос
разрез
Продукти:
за кокосовите топчета:
1 1/2ч.ч. кокос
1к.ч. захар
50мл прясно мляко
1бр. яйце
за кексовата смес:
1бр. яйце
1к.ч. захар
30мл разтопено краве масло
140мл прясно мляко
2с.л. какао
1 1/2ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
1к.л. ванилия
Приготвяне:
Разбиваме яйцето със захар.Добавяме прясно мляко и разбъркваме.Изсипваме кокосовите стърготини.Объркваме много добре сместа.Оформяме 13бр.топчета.
Разбиваме яйце със захар и разтопено краве масло.Прибавяме прясно мляко при непрекъснато бъркане.В купа смесваме сухите съставки и разбъркваме.Прибавяме към течната смес и объркваме много внимателно.
Покриваме тавичка с хартия за печене.Изсипваме какаовата смес.Нареждаме кокосовите топчета.Печем в загрята фурна.
1к.ч.=100мл
1ч.ч.=200мл
Диаметър на тавичката 20см
Абонамент за:
Публикации (Atom)