05 април 2009
Шоколадов браунис със карамелизирани круши
Продукти:
2бр.яйца
1ч.ч. захар
200гр извара
100мл растителна мазнина
100мл прясно мляко
100мл. какао/3с.л./
1ч.ч брашно
1ч.л.бакпулвер
2круши
1ч.ч захар
100мл кондензирано млако
Приготвяне:
Разбиваме със миксер яйцата и захарта.Прибавяме последователно изварата,растителната мазнина,прясното мляко,какаото,брашното и бакпулвера.
Във загрят тиган слагаме 1ч.ч. захар да се карамелизира.Когато е почти готов карамела, намаляме котлона,за да не потъмнее карамела.Полека при непрекъснато бъркане прибавяме кондензираното мляко.Когато сместта стане еднородна,изсипваме вътре нарязаните круши и объркваме добре.Оттегляме тигана от котлона и изчакваме карамела да поизстине,като периодично го разбъркваме.Когато започне леко да се сгъстява,прибавяме карамелизираните круши към каковата смес.Леко объркваме и изсипваме в намазнена тавичка.Слагаме тавичката във загрята фурна и печем.
Тавичката е с размери 30/20см.
1ч.ч=250мл
Абонамент за:
Публикации (Atom)