Продукти:
2бр. патладжан
100гр. сирене Фета
3стр. пресен лук
2скл. чесън
магданоз
за дресинга:
50мл зехтин
3с.л. балсамико
сока от половин лимон
5-7листа от прясна мента
чер пипер
Приготвяне:
Измиваме патладжаните и ги обелваме.Нарязваме на филии и посоляваме.Оставяме да се отцедят за 30мин.Измиваме под течаща вода и попиваме с кухненска хартия.
Изпържваме от двете страни.Слагаме изпържените патладжани в купа.Поръсваме със
3стр. наситнен пресен лук,2скл. счукан чесън и нарязан магданоз.
В блендер слагаме продуктите за дресинга и пускаме няколко пъти на "пулс".
Заливаме патладжана и объркваме добре.Накрая поръсваме със натрошено сирене Фета и накъсани листа мента.
Ако използвате стар лук добре е да се запече на грил тиган.
Рецепта тук
19 юни 2016
Абонамент за:
Публикации (Atom)